Когато решиш, че ти самият би искал да се занимаваш с Таро, изниква въпросът "Кои карти са подходящи за мен?"

Отговорът на този въпрос е много прост- тези, към които си привлечен.

Всеки от нас е различен. Имаме различни вкусове, предпочитания. На едни могат да му харесват карти, които са тъмни, мистични, на други такива, които са много цветни, светли, на трети -изчистени, на четвърти- с много детайли и символи..... Няма правило, което да те задължава едни определени карти да бъдат тези, с които да започнеш своето познанство с Таро. 

Класически избор може да бъде колодата на Rider Waite. Образите са ясни, символите са достатъчно, лесно можеш да се ориентираш. 

Но най-важно е всъщност каква е твоята преференция. Кое е това тесте, което те тегли? Разгледай различни варианти! Обърни внимание на размера на картите! Добре е да пасват на ръцете ти, да ти е лесно да боравиш с тях. Като ги погледнеш, да усещаш вълнение, трепет, нетърпение да започнеш да ги използваш. Трябва да ти носят радост и вдъхновение, а не да те стресират и потискат.

Нека първите ти карти бъдат любов от пръв поглед! Защо ли?

Защото, ако избереш неподходящите, е твърде вероятно това да те откаже изобщо да се занимаваш с Таро, тъй като ще ти е трудно да се свържеш с тях.

Ти трябва да имаш силна връзка с картите си, за да можеш наистина да извличаш максималното от взаимодействието си с тях. 

Знай, че е нужно и време на опознаване! Когато си купиш ново тесте, добре е да го изчистиш от натрупани енергии. Разгледай една по една всяка карта! Отдели достатъчно време, за да се запознаеш с тях! Препоръчвам ти да си ги оставяш на нощното шкафче, когато спиш. Можеш дори да си ги носиш с теб през деня. Това е емоционално свързване, което би ти било само в плюс. 

Не подценявай този процес на влюбване, опознаване, взаимодействие!

Картите могат да ти бъдат много верен и ценен приятел!

Дай си достатъчно време, за да можеш да изградиш именно такова приятелство с тях!

Успех!